refurbishment / school for integration

Volksschule Münzkirchen

At the general renovation of the elementary school Münzkirchen included thermal rehabilitation of the building, compliance with the current standards of accessibility, security, home automation ... and also a significant improvement concerning functional processes and appearance.

The existing gable roofs were rebuilt in hipped roofs. The demolition of the teachers’ apartment building enabled the unobstructed view of the school and the formulation of a school forecourt. The main entrance to the school now leads from the forecourt through a spacious staircase to the basement, where there are the cloakrooms.

The redesigned library is a central, open meeting place and promotes the school community. Large, bright classrooms, wide aisles, and an outdoor sitting Arena provide the framework for a modern, vibrant education.

Please enter your specifications:
Also Worth Seeing