interior design

venue insurance company

A project in cooperation with ISA STEIN STUDIO.

 

As part of the redevelopment of the Upper Austrian insurance company we incorporated lecture rooms on the 2nd floor and redesigned the entire 3rd floor.

 

Main target of the design wasto presentthe client as an innovative, but also traditional company. The colour concept is very reserved, consisting of white ceilings and walls, which are only defined by line-elements. You can find the line-theme on the ceiling, the walls and in some exclusive parts of the interior. For the ceiling an own system was invented, which achieves the function as a cooling ceiling but also the acoustic standards for an event hall.

 

Due to sliding partition walls different room sizes and areas are possible. Hence the room is as flexible as the events that take place there. To valorize the small event room there is a painting of the artist Hebenstreit, which vanishes behind the partition wall when opened.

 

The red bar is the only spot of colour, which is implemented from the insurance company’s logo. The red stripes behind glass distinguishes the bar as the central element of the room, where all the action takes place. Solely the restrooms pick up the same distinct colour.

Please enter your specifications:
Also Worth Seeing